Nutritie

Poti schimba felul in care functioneaza corpul tau si felul in care te simti avand grija ce mananci! In functie de ceea ce introduci in corpul tau, si adesea si de cantitatea pe care o introduci, stilul tau de viata poate fi afectat.

Ai foarte multe motive pentru care mananci: esti nervos, te simti plictisit, esti la o petrecere, copilul a lasat ceva in farfurie. Principalul motiv pentru a manca trebuie sa fie acela de a asigura combustibil pentru corpul tau, nu numai pentru a fi in forma sau pentru a te simti puternic si energizat, ci si pentru a iti alimenta organele cu ceea ce le trebuie pentru a functiona in bune conditii si a mentine in functiune  acea infrastructura complexa a corpului tau. Atunci cand vei intelege cum actioneaza anumite mancaruri, vei incepe sa consumi alimente care sa te faca sa te simti mai bine, mai sanatos si chiar mai slab.

In fiecare nou articol pe care il vom publica, ne vom stradui sa-ti recomanda elemente nutritive necesare fiecarei parti a corpului tau si iti vom indica si sursele alimentare in care le vei putea gasi.

Majoritatea oamenilor, atunci cand vor sa slabeasca, urmeaza o dieta stricta, pe puncte, sau alimente exclusive, prin care nu fac altceva decat sa nu se mai alimenteze suficient, lucru ce conduce la o incetinire a metabolismului general al corpului, o infometare fortata a trupului. Acesta, complet derutat, nu mai arde caloriile atat de repede, intrucat considera ca trebuie sa-si formeze rezerve, sa le acumuleze. Tocmai de aceea este de o importanta vitala efectuarea  de exercitii fizice in mod regulat, care sa mentina rata metabolismului, sa nu induca panica organsimului, dandu-i acestuia practic aprobarea de a arde in continuare caloriile, evitandu-se faza infometarii acestuia.

Nu vom promova diverse diete, nu iti vom cere sa faci schimbari bruste in regimul tau alimentar actual. Vrem doar sa te bucuri si sa te delectezi cu alimente gustoase si sanatoase, sa nu mai fi obsedat de puncte, kilograme si pormisiuni neindeplinite.

Mai jos, vei gasi o serie de indicatori care sa te orienteaze pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate:

- Macro-nutrienti in dieta zilnica

- Calculatorul caloric in functie de ritmul cardiac

- Consumul caloric al diverselor activitati

- Necesarul zilnic de apa

Mananca pentru ca sa te simiti bine! Mananca pentru a-ti regasi tineretea si vitalitatea!

Echipa SanaSport